Hur man syr i ärmar på en tröja

Total
0
Shares

När du har stickat alla delar till tröjan är det dags att sy ihop dem, den stora utmaningen. Det är viktigt att göra det på rätt sätt så att ditt arbete får ett fint och professionellt utseende. Oavsett om det är din första tröja eller om du redan är en erfaren stickare, ska vi nu visa hur du syr i ärmarna på tröjan, genom att använda ett osynligt stygn. Följ instruktionerna i videon:

Efter att du sytt ihop axlarna på tröjan (du kan använda den här sömmen så blir det snyggt), är det dags sy i ärmarna.

Ta en ärm och lägg den bredvid tröjan, se till att mitten på ärmen ligger mitt för axelsömmen. Du kommer att använda maskorna vid avmaskningen av ärmen och kantmaskorna på tröjan, så titta noga på videon. Klar? Trä den uddlösa nålen, tapisserinålen, med samma garn som du stickat plagget med och låt oss sätta igång (vi använde en tråd med avvikande färg så att du lättare kan se hur du ska sy).

  1. Trä nålen under första maskan under den avmaskade kanten, på ärmen, bakifrån och till framsidan.
  2. Leta på den horisontella tråden som delar av den första maskan från den andra, på tröjan, och sy med nålen under den tråden.
  3. Sätt i nålen, i ärmen, där den kom upp efter förra stygnet i steg 1.
  4. Sy med nålen under nästa maska på ärmen; du kommer att arbeta dig fram genom alla ärmens maskor.

Fortsätt att repetera de här stegen tills alla ärmens maskor är ihopsydda med tröjan. Dra inte åt garnet förhårt. Då blir det svårt att se om du gör rätt.

När du sytt färdigt alla maskor dra då försiktigt i det du sytt, med hjälp av fingrarna och nålen, så kommer du att se hur stygnen försvinner in i stickningen och sömmen blir perfekt.

Nu ska du vika ärmen på mitten och sy ihop längs med ärmen och sidan på tröjan!

 

 

 

Som du kan se i videon, är det med några få enkla steg, som du lärt dig hur man syr ihop två stickade delar, på olika ledd, med ett osynligt stygn.

Har du gjort på det här sättet förut? Berätta för oss i dina kommentarer!

 

Vill du visa oss dina stickade projekt från WAK? Tagga dina foton på Instagram med @WeAreKnitters och #WeAreKnitters så har du chans att din bild visas i vårt flöde!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like