Hur man stickar ännu varmare plagg med ullgarnsändar (efsingar)

Total
0
Shares

 

Har du någon gång köpt, eller sett, sockor eller vantar som är fordrade med ullgarnsändar, s.k. efsingar? Det är en teknik där man använder de avklippta ändarna som blir när man klipper ner t.ex. en pläd, eller filt, från en vävstol. Vantarna, mössorna eller sockorna stickas först och sen trär man in efsingarna mellan maskorna på avigsidan för att plaggen ska bli ännu varmare.

Skulle inte du vilja ha ett par vantar eller annat plagg som är riktigt varmt på vintern? Den här tekniken är enkel, och med ett tjockt garn (bulky 8-10 maskor/10cm) från  We Are Knitters  kan du sticka vantar, sockor eller en mössa som värmer när du går ut i vintervädret. Du kan använda ett mönster som du redan har till den här tekniken. Vi har använt ett worsted weight garn (16-19m/10cm) och klippta ändar av ett tjockt (bulky) garn.

 

Sticka slätstickning tills du kommer till maskan där du vill sticka in en ullgarnsände. Sätt in höger sticka i varvet under och lägg ullgarnsänden runt stickan och dra stickan genom maskan.

Sticka nu maskan med worsted weight-garnet, men utan att släppa maskan  från vänster sticka.

 

Dra nu ullgarnsänden över den maskan du precis stickade som om du skulle göra en avmaskning och dra till den från avigsidan.

 

Fortsätt sticka slätstickning, lägg till ullgarnsändar var 4, 5 eller 6 maska. Sticka alla maskor avigt på det aviga varvet och lägg till ullgarnsändar på de räta varven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like