Att korrekt gömma trådändar (rätstickning)

Total
0
Shares

I ett av våra tidigare inlägg berättade vi om hur viktigt det är att korrekt väva in trådändar, hur det påverkar ditt projekt och hur länge det håller. Vi tittade på hur det görs med slätstickning, och idag ska vi lära oss att gömma trådändar med rätstickning.

Vi har använt ullgarn i olika färger så att du tydligt kan se instruktionerna.


  1. Dubbel maska

För att dölja trådändar på det här sättet, ska vi helt enkelt kopiera maskorna som vi redan har stickat. Följ ordningen på bilderna, så att du korrekt stickar nålen genom varje maska. Som du kan se, är resultatet nästan osynligt. Det betyder att du kan använda den här tekniken både på insidan och på utsidan.

  1. Horisontellt

Stick nålen in underifrån genom en av de övre maskorna i varvet. Efter det, fortsätt till nästa maska till vänster, genom att sticka nålen nedåt.

Upprepa dessa steg tills du har gjort ett par maskor och tråden är fästad.


  1. Diagonalt

Ett annat alternativ för att gömma trådändar med rätstickning, är på ett diagonalt sätt. Det är mycket enkelt och mycket snabbt.

Stick in nålen uppåt i diagonal riktning, och se till att alltid sticka in nålen i motsvarande maskan av nästa varv i en vinkel på 45°. Efteråt behöver du bara vända om nålen och sticka in den i motsatt riktning nedåt precis bredvid maskorna som du just använde.

Det kommer inte finnas ett projekt eller utmaning som du inte vill anta. Kom ihåg att alltid ta hand om de minsta detaljerna för att få ett perfekt resultat i slutet.

I vårt exempel har vi använt ullgarn i naturell och orange, men du kan förstås använda varje färg som du gillar och 5mm tränålar.

Oavsett om du är en expert på denna teknik eller om du just har börjat använda den, vi är alltid intresserade av att se dina skapelser. Du kan dela dem med oss på Instagram med hashtag #weareknitters.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like