VAD SKA DU GÖRA MED GARNRESTER: FÄRGGLADA UNDERLÄGG

Total
2
Shares

                                  Foto1

Brukar du kasta dina garnrester i en låda efter du har stickat färdigt ett projekt, eftersom du inte vet vad du ska göra med det? Eller kanske har du redan samlat en korg som är fylld med hundratals olika garntrådar? Varför inte använda dem till ett roligt projekt?

Vi ska göra några fina virkade underlägg som du kan använda hemma och samtidigt tomma dina lådor som är fyllda med garnrester.

                                     Foto2

Till det här projektet använder vi:

Här är teknikerna som vi ska använda:

                                       foto3

Börja med att virka en magisk ring och 12 stolpar, såsom på bilden. När du har virkat färdigt 12 stolpar, slut ringen med en smygmaska.

                                      foto4

Varv 1. Virka 3 vändluftmaskor, 1 stolpe genom första maska. 2 stolpar genom varje maska varvet ut. Slut ringen med en smygmaska.

Varv 2. Virka 3 vändluftmaskor. * 2 stolpar genom första maska, 1 stolpe genom nästa maska*. Upprepa mellan * och * varvet ut. Slut varvet med en smygmaska.

                                       foto5

Varv 3. . Virka 3 vändluftmaskor. * 2 stolpar genom första maska, 1 stolpe genom nästa 2 maskor *. Upprepa mellan * och * varvet ut. Slut varvet med en smygmaska. Nu är basen till underlägget färdig.

                                       foto6

För att göra cirklarna koncentriska, stick in virknålen i en av maskorna på första varvet, ta en tråd i en annan färg och dra igenom tråden bakifrån till framsidan med hjälp av nålen.

                                        Foto7

Stick in nålen i nästa maska och dra igenom tråden igen bakifrån till framsidan genom första maska, och se till att behålla den runda formen på varvet.

                                              foto8

Klipp av garnet och börja nästa cirkel på nästa varv i en annan färg. Det är mycket enkelt och som du kan se finns det ett mellanrum ovanpå varje maska av basen som du kan använda som ett hjälpmedel. Upprepa samma steg lika som för första varvet.

                                        foto9

Fortsätt göra samma koncentriska cirklar tills du har virkat färdigt alla fyra cirklar. Lätt som en plätt, eller hur?

Nu är det din tur! Du kan antingen virka dessa underlägg som vi gjorde eller anpassa dem lite och skapa dina egna designer. Berätta gärna för oss hur du gjorde med hashtaggen #WeAreKnitters på sociala medier.

You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post

“I knit’’

More and more often we hear it from the mouths of men, “I knit’’. Breaking stereotypes and clichés that have been assigned by society for decades, men knit too, and…
View Post