Vad du kan göra med dina restgarner: en flätad halsduk

Total
0
Shares


Imagen: foto-1


I alla stickares gömmor finns det alltid en salig blandning av restgarner – det extra nystanet som blev över från en stickad tröja, en liten bit garn från fransen på en halsduk, eller det där vackra, dyrbara nystanet du bara måste köpa därför att det var så vackert. Om sanningen ska fram, kommer inget av de här nystanen ut ur gömmorna, därför att vi hittar aldrig det perfekta projektet att använda dem i. Idag ger vi dig en mycket cool och varm idé för vinterdagar – vi ska göra en flätad halsduk med restgarner.

Imagen: foto-2


Ta fram allt ditt garn, kombinera liknande färgtoner och glöm inte att lägga till en touch av färg. Du kan använda villken grovlek eller struktur som hest.

Imagen: foto-3


Du behöver också en sax och ett måttband.

Imagen: foto-4


Börja med att mäta upp och klippa de bitar av garn som sen ska bli delarna av flätan. Hur långa ska du klippa bitarna? Mät hur lång du vill ha din halsduk, och multiplicera sen den siffran med 1.75. Det ger den totala längden för varje bit.

Imagen: foto-5


Börja med att noga göra grupper av bitarna, se till att de inte blandar sig med varandra och tänk på att varje grupp ska innehålla lika många bitar så att ingen är tjockare än den andra. Du ska göra 3 grupper totalt.

Imagen: foto-6


Lägg ut och separera grupperna som du gjort.

Imagen: foto-7

För att göra början på flätan kommer vi att göra en knut med de 3 grupperna till flätan. Lämna lite garn i början av halsduken till en frans.

Imagen: foto-8


Börja nu att noga fläta bitarna, se till att de inte lägger sig dubbelt över varandra. Du kan be någon att hålla fast i änden av flätan, eller också kan du ställa något tungt på den, så blir det lättare för dig att göra en jämn fläta.

Imagen: foto-9


När du har lite garn kvar att fläta, gör en knut i änden och det var allt!

Du har flätat din halsduk, en varm och snabb accesoir att göra. Vi har redan gjort vår! Vi hoppas att du delar din på sociala media med hashtag #weareknitters. Vi ses igen!

You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post

“I knit’’

More and more often we hear it from the mouths of men, “I knit’’. Breaking stereotypes and clichés that have been assigned by society for decades, men knit too, and…
View Post