HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Total
0
Shares

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar koncentrationen och hjälper dem att fokusera på ett mål – allt medan de har roligt!

We Are Knitters har tillsammans med liliinthemoon varit värdar för ett Stickparty för De Små med ”husets kungar” och vi tappade hakan när vi såg deras förmåga att förstå och ta till sig kunskap tillsammans med deras längtan efter att lära sig något och ha kul. De gjorde stickning till en lek. Vi hade väldigt roligt tillsammans med dem och vi är säkra på att du också kommer att få en härlig stund hemma. Är du med? Låt oss börja!

Är det bra för deras intellektuella utveckling?

För att ta det från början så ser inte barn stickning som en utmaning, utan som en lek. De är redo att inte bara lära sig något, utan också att ha kul med den här aktiviteten. Med andra ord så är humöret viktigt för att uppmuntra att vara social och utveckla vänskap med andra barn.

När de stickar tränar barnen sin motoriska koordination. De lär sig att hantera mycket icke-verbal information i en enda handling. Från fiberns textur, dess färg, dess lukt … till att hantera stickorna, eller stickfastheten av ett mönster eller ett arbete. All den här informationen kommer att ”tvinga” dem att koncentrera sig och/eller lära sig hur man gör det. Snabbare än du anar kommer den här aktiviteten att minska deras stress och ängslan och ge dem en känsla av lugn och ro. Efter att det har blivit en vana kommer de att ha det med sig i en inte alltför avlägsen framtid och gjort det till en hobby.

Dessutom, stickning förbättrar deras matematiska färdigheter. Vare sig det är stickning eller virkning kommer det att bättra på deras kunskaper om mätning, addering, multiplicering etc.

Hur kan det utveckla deras personlighet?

Ett stickande barn är ett lyckligt barn, och här vill vi visa dig just det. Vi kan förbättra deras kreativitet på ett mycket enkelt sätt. Det är så enkelt att få dem att delta i varje steg i projektet – vilken fiber man ska välja, vilken typ av maska, vilken färg eller vilket plagg de skulle vilja sticka. Ge dem bara några riktlinjer att följa och de kommer att överraska dig.

Stickning kommer att lära dem goda värderingar på ett roligt sätt som de senare kan använda i sina liv, såsom uthållighet, hängivenhet och tålamod. De kommer att veta vad det betyder att vilja göra något åt sig själva och uppnå sina mål, utveckla sin självkänsla genom att se det plagg som de själva har gjort.

Hur förbättras psykomotricitet?

När vi pratar om psykomotricitet i stickning menar vi finmotoriska färdigheter. Den här typen av pyskomotricitet använder vi i våra dagliga aktiviteter – det är det vi använder när vi äter, klär på oss, promenerar ….

Stickning är en aktivitet som kräver precision och en hög grad av öga-hand koordination.

Ända från barndomen så ökar den här typen av aktivitet vår möjlighet att koordinera mellan vad vi kan se och vad vi kan göra. Här får hjärnan också arbeta, den ser till att koordinera all information och vad som sen ska göras.

Kom ihåg att vi älskar att se ditt arbete och dina erfarenheter. Glöm inte att tagga oss på ditt sociala favoritnätverk med hashtag #weareknitters.  Vi vill snart se dig där!

You May Also Like

“I knit’’

More and more often we hear it from the mouths of men, “I knit’’. Breaking stereotypes and clichés that have been assigned by society for decades, men knit too, and…
View Post