Vad ska du göra med dina resår av bomullshårlänk

Total
0
Shares
Imagen: foto-1Vi på We Are Knitters gillar enkla, snabba projekt som görs med även de minsta garntrådar. Vi tycker att restmaterial inte borde glömmas bort; allt kan användas till roliga projekt. Idag ska vi visa dig hur du kan göra virkade armband av restmaterial, ett projekt som inte tar mycket tid, som är perfekt inför våren och som du kan göra med alla dina mini bomullsnystan som du har sparat så länge.

Imagen: foto-2


Till den här steg-för-steg guiden har vi använt: en 5 mm virknål, vår Pima Cotton, knappar (gamla knappar av plagg som du inte längre bär), tråd, en tapisserinål och en nål för att väva in ändarna.

För att kunna göra detta projekt ska du känna till dessa två tekniker: Luftmaska och Fastmaska.

Imagen: foto-3


Vi ska börja med att virka 38 luftmaskor plus 1 extra luftmaska som vändmaska på första varvet.

Imagen: foto-4


Varv 1: 5 fastmaskor, kom ihåg att den extra luftmaskan räknas som första maskan, du ska alltså sticka ner virknålen i tredje luftmaskan för att virka den första fastmaska. Sedan, virka 26 luftmaskor, hoppa över 26 maskor och virka 6 fastmaskor.

Imagen: foto-5


Varv 2 och 3: 1 luftmaska, 5 fastmaskor. Hoppa över luftmaskbågen på förra varvet, 6 fastmaskor genom sista 6 maskor på varvet.

Imagen: foto-6


Knapphål varv: Nu ska vi lägga till ett knapphål till armbandet. Gör så här: 1 luftmaska, 2 fastmaskor, 1 luftmaska, hoppa över 1 maska, 2 fastmaskor. 26 luftmaskor, hoppa över luftmaskbågen, 6 fastmaskor i slutet av varvet.

OBS: Storleken på knappen kommer att avgöra storleken på knapphålet. Vi har gjort knapphålet med en fastmaska eftersom bomullen är ganska tjock och vår knapp är liten. Om du har en större knapp, gör 2 luftmaskor, hoppa över 2 maskor och avslut med 1 fastmaska.

Imagen: foto-7


Upprepa varvet 2 gånger till. Nu har du gjort armbandet.

Imagen: foto-8


Använd en tapisserinål för att väva in ändarna.

Imagen: foto-9


Nu ska vi sy fast knappen. För att avgöra var du ska sy fast knappen så att den passar i knapphålet, vik armbandet i hälften och håll sidan med knapphålet ovanpå den andra. Sedan, stick ner nålen i knapphålet för att markera var du ska sy fast knappen.

Imagen: foto-10


Gör några små stygn innan du sticker nålen i knappen för att fästa den.

Imagen: foto-11


Sy fast knappen.

Imagen: foto-12


Nu är armbandet färdigt!

Imagen: foto-13


Nu behöver du bara upprepa dessa steg om du vill göra flera armband 🙂

Vi hoppas att du gillar den här steg-för-steg guiden och att du vill visa oss dina vårarmband på sociala medier med hashtaggen #weareknitters.  Vi ses nästa gång!

You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post