Saker som alla stickare avskyr

Total
0
Shares

Idag ska vi hos WAK visa oss från vår mest tålmodiga (och stygga ?) sida. Vi har nämligen gjort en lista over alla situationer man någon gång kommer att uppleva när stickning eller virkning är din största hobby. Och hur många av oss har fått lyssna, svara eller acceptera alla frågestunder med samma frågor om och om igen tills vår oändliga tålamod har nått gränsen…

EN KLASSIKER> Min mormor brukade också göra det

Att sätta våra stickor i arbete är så roligt och avslappnande ;). Det är en aktivitet som överfördes från en generation till nästa, men nu för tiden med Youtube kan vi undervisa oss själva med ett stort utbud av videomanualer.

VARA LÅNGT FÖRE SIN TID > Är det inte billigare att köpa det?

När du gör en filt eller accessoar för att dekorera ditt hem, eller kläder till dig eller dina nära och kära, handlar det inte om att köpa något som redan är färdigt. Det handlar om nöjet och många timmars underhållning som aktiviteten medför, och det är oskattbart. Ett välkänt talesätt är ju: “Knitting is the new yoga”.

SIAREN OCH DERAS KRISTALBOLL > Hur länge tar det för dig att göra det?? ….och om du skulle göra det snabbare???

Det handlar om engagemang, vi har alla olika färdigheter med stickor eller virknålar, men det beror på hur länge du vill ägna dig åt det och hur snabb du är. En bra idé för helgen är att försöka slå dina rekord, medan du tittar på din favoritserie eller favoritfilm.

FACKKUNNIGA ÖGON > Har du gjort denna tröja?, när det är helt klart att den är maskingjord.

Nej inte riktigt, men tack så mycket. Vi kan vara så bra på vad vi gör, att vissa människor blandar ihop oss med maskiner. Nej, jag köpte denna tröja, men jag skulle gärna ha gjort den själv. Tänk på alla roliga timmar jag har fått missa.

DIREKT TILL SAKEN > Såååå fint!!!… kan du göra en till mig???

Om jag fick ett nystan varje gång någon frågade mig det, skulle jag ha ett lager så stort som ett helt land fyllt med nystan, och så mycket glädje!!! Förresten, jag kan göra en till dig när mitt nystanfyllda land är nästan tomt ?

VILKEN DÅLIG TIMING > När någon frågar något eller försöker att ha ett samtal med dig när du räknar maskor…

GÖR ALDRIG SÅ!!! Det är snabbaste sättet att testa en stickares eller virkares tålamod, särskilt om det inte görs en gång utan flera gånger när du försöker räkna. Jo, i så fall kan man vara säkert på att flera stickor kommer att flyga runt.

DITT EVIGA LEENDENär någon nämner dig eller taggar dig i en kommentar under en bild där du kan se en hemsk sjöjungfru svans, eller en virkad Oktoberfest hatt och personen säger ’kolla, det liknar dina projekt’.

Även om det är mycket möjligt att våra projekt inte kommer att bli sålda på en souvenir- eller heminredningsbutik, de kommer alltid att ha en speciell plats i våra skåp och i våra ögon är det VÅR SJÖJUNGFRU SVANS ?

OFÖRSTÅELSE > När du mycket gärna vill avsluta ditt projekt men hela universum konspirerar mot dig genom att lägga stjäla tid från ditt schema!

Du ser på tv:n: regn, kallt… blåsigt!! Du gnuggar händerna eftersom du vet vad du ska göra på eftermiddagen: avsluta projektet du gillar så mycket, medan du dricker en kopp te och tittar på din favorit tv-serie, men sedan…RING!!! Universumet har bestämt sig att ringa dig och att förstöra ditt perfekta plan. Du får antingen ett oväntat besök, eller du måste göra ett kort ärende. Ja stickare, det har hänt oss alla.

… vi hoppas att du kunde le lite när du läste det här inlägget, och att vi har kunnat visa dig att vi har fler saker gemensamt än du tror. Vi stickare är gjorda av ett ANNORLUNDA GARN.

 

You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post

“I knit’’

More and more often we hear it from the mouths of men, “I knit’’. Breaking stereotypes and clichés that have been assigned by society for decades, men knit too, and…
View Post

ASMR

Millions of people around the world use knitting as a form of relaxation, it helps us to disconnect from everything around us creating a positive stimulus that produces a feeling…
View Post