TWO OF WANDS

Total
0
Shares

BAKGRUND

 1. Beskriv dig själv i 4 meningar
  1. Jag kommer ursprungligen från Mellanvästern men bor i New York nuförtiden och jag designar stickade plagg och har en passion för moderna, trendiga DIY projekt. Jag älskar att resa och att lära nya saker, och om det bara fanns en sak som jag fick göra resten av mitt liv förutom att jobba med garn, skulle jag välja att vara student för evigt så att jag kunde spendera mina dagar med att lära mig allt som finns att lära. Jag hämtar inspiration från resor, trender och funktioner och jag brukar börja varje design med en känsla som jag vill framkalla. Jag känner mig så lycklig att kunna jobba som designar på heltid och att kunna väcka liv i mina idéer– det finns inget bättre än att erbjuda folk möjligheten att skapa något som de kan vara stolta över och kan njuta av själva eller kan ge i present till någon annan.
 2. När, hur och var lärde du dig att sticka?
  1. Mamma och mormor lärde mig att sticka som barn. Jag älskar att ge bort handgjorda presenter, och när det snart var jul igen fick de alltid visa mig hur man lägger upp och maskar av maskor. Till sist lärde jag mig och kom jag ihåg det, och 2008 började jag designade seriöst med att designa mina egna plagg. 2012 lärde jag mig själv att virka.
 3. Sticka eller virka? Varför?
  1. Jag tycker att det beror på projektet! Jag älskar att sticka och att skapa otroligt fina färger och komplicerade mönster genom att bygga upp varv med maskor ovanpå varandra. Jag har också mer erfarenhet med att sticka än med att virka och det är det som jag brukar tänka på först. Men jag älskar hastigheten i virkade projekt och tätheten och hållbarheten för till exempel väskor och dekorationer. Det är också enklare att skapa former när man virkar, vilket kan resultera i riktigt roliga out-of-the-box designar.
 4. Var bor du?
  1. Jag pendlar fram och tillbaka mellan NYC och Upstate NY nära Woodstock.

            KOLLEKTION

 1. Vilket är ditt favoritplagg i kollektionen för We Are Knitters?
  1. Det är en svår fråga men jag tror att jag skulle välja Washed Ashore Sweater. Jag älskar verkligen alla plagg, eftersom jag bara designade plagg som jag själv skulle ta på mig. Washed Ashore Sweater blev ju bara bättre än jag hade föreställt mig! Den är så enkel att göra och passformen är både minimalistisk och dramatisk. Den är lätt att ta på sig och att kombinera med andra kläder, men tack vare dess unika passform är tröjan både intressant och förnyande. Jag älskar att den är lätt att virka, men strukturen med tappade maskor som görs runt luftmaskbågen ger tröjan en lätt känsla, vilket är svårt att göra när man virkar. Och till sist, med WAK:s mjuka bomull blir tröjan så coolt och bekvämt! 🙂
 2. Vad var din inspiration för denna kollektion?
  1. En av mina favoritplatser i världen är Tulum, Mexico. Det har blivit en mycket populär plats för turister nuförtiden, men jag var på semester där för tio år sedan innan det var en hotspot. Jag älskar dess orörda stränder och lugna djungel, och jag villa fånga denna blandning av elegans och vildhet i kollektionen.
 3. Gillade du att jobba med We Are Knitters Pima Cotton? Varför?
  1. Det är svårt att inte göra det! Det är den mjukaste bomullen jag någonsin har jobbat med och det finns i de mest underbara färgerna! Bomull kan ibland vara grovt mot händerna, särskilt när man virkar, men Pima Cotton överträffade alla mina förväntningar.

           

WE ARE KNITTERS

 1. Hur lärde du dig känna We Are Knitters?
  1. Jag har känt till WAK i många år nu eftersom de är ledare inom handgjorda och moderna plagg, men jag lärde känna dem på riktigt när de sponsrade första Our Maker Life event i NYC där jag var en keynote speaker.
 2. Vad gillar du mest om We Are Knitters?
  1. Jag älskar dess moderna, förnyande syn på att sticka och att virka. De har underbart fina garn och trendiga designar som också tilltalar en yngre publik. Hantverkets hälso- och mentala fördelar är så viktiga i moderna världen med snabbt mode och mycket stressiga vardagar.
 3. Varför ville du samarbeta med oss?
  1. Jag är så glad över att kunna samarbeta med ett likasinnat företag på grund av alla anledningar som jag just berättade! Jag har träffat Pepita och Alberto och deras team personligt och det är fantastiskt att kunna jobba med sådana underbara människor bakom varumärket också. Jag tror att vår publik har en hel del gemensamt men det ska vara roligt att introducera alla våra följare till varandra 🙂
 4. Vad är dina planer inför framtiden?
  1. Jag har så många idéer, antalet timmar i dagen räcker inte! Jag skulle vilja fortsätta med att utöka mina mönster för kvinnor och hemtillbehör, och introducera mer projekt för män i framtiden. Jag har några bokidéer och sociala initiativ som jag skulle vilja stryka också. Jag behöver bara lista ut hur man använder sina tår för att sticka så att jag kan maximera tiden, haha.
You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post