Hook Nook: Inspirationen.

Total
0
Shares

Vem är du, Jessica aka Hook Nook?

Oj! Det var en bra fråga. Jag är mamma till två barn och fru till en helt fantastisk tatuerare. Jag älskar kaffe, rött vin, cupcakes, att slappa hemma i pyjamas, garn och att shoppa. Jag älskar verkligen kläder! Det är antagligen därför jag tycker så mycket om att göra mina egna plagg. Jag har hållit på med hantverk i hela mitt liv, men jag lärde mig inte virka förrän 2011, när vi fick vårt första barn. Jag lärde mig genom att titta på videor på Youtube vilket tog sin lilla tid, men det var så kul! Spolar man fram sju år till idag är jag så glad att jag fortsatte att testa och utmana mig själv. Det här hantverket har ju verkligen förändrat mitt liv!

 

Vad var det som motiverade dig att starta The Hook Nook?

Under tiden som jag lärde mig att virka började jag lägga upp bilder på mina projekt på Facebook för att dela med mina vänner och min familj. Med tiden som jag blev bättre började jag få beställningar på saker som andra ville att jag skulle virka åt dem. När jag märkte att jag fick fler och fler beställningar bestämde jag mig för att starta ett “riktigt” företag för att kunna hålla det lite mer organiserat och professionellt. Efter att ha haft min Facebook-sida i några månader bestämde jag mig för att starta en Etsy shop där jag kunde sälja mina färdiga produkter. Jag älskar att få dela mina projekt med andra! Efter att sedan ha sålt färdiga produkter i några år kände jag att jag ville ta mig an mönsterdesign och jag älskar verkligen det! Jag har själv aldrig riktigt tyckt om att följa mönster, såvida jag inte varit tvungen. Jag tycker om att hitta på saker allt efter hand, kanske till och med ändra design även fast jag redan är mitt uppe i ett projekt. Jag tycker om att skräddarsy varje liten detalj i ett projekt för att få det unikt och för att sätta min egen stämpel på det. I januari 2016 bestämde jag mig för att sluta sälja färdiga produkter och bara fokusera på mönsterdesign. Att göra en sak endast en gång (eller så många gånger det nu tog för att få till den slutgiltiga designen) var så härligt för då fanns det ju så mycket tid till att skapa ännu fler mönster.

 

Vad är det med virkning som gör dig så passionerad?

Det är väldigt emotionellt för mig. Under min uppväxt har jag haft många svåra och mörka stunder. Jag kände mig väldigt sällan uppmuntrad och kände väl inte riktigt att jag var värdig eller stolt över något. När jag lärde mig att virka och efter hand förstod hantverket bättre blev jag verkligen stolt över mig själv. Jag kände plötsligt att jag kan göra vad jag vill om jag bara bestämmer mig, jag KAN faktiskt göra saker. Att kunna slutföra projekt, dela dem med andra och att bli sedd som någon som har talang och ett värde gjorde mig riktigt peppad och fick mig att fortsätta. Jag började äntligen tro på mig själv. Ju mer jag övade, ju hårdare jag jobbade och pushade mig själv till att bli bättre märkte jag en förändring både i mitt arbete, och även hur jag värdesatte mig själv. Efter att ha levt ett liv där jag bara värdesatt mig själv efter vad andra haft för åsikter om mig, var det så skönt att äntligen kunna tro på mig själv. Spolar vi fram till idag har jag ju lyckats skapa ett internationellt välkänt varumärke, tack vare att jag jobbade hårt, fortsatte syssla med det som gjorde mig lycklig och stolt över mig själv och inte gav upp när det kändes tungt. Jag älskar virkning för att det blev ett hjälpmedel att ta mig ut ur mitt mörker och in i ett liv där jag kan se mig själv i spegeln och känna att jag räcker till. Det är en helt fantastisk känsla.

Varför bestämde du dig för att samarbeta med WAK?

Vem skulle inte vilja arbeta med WAK?! Att få möjligheten att samarbeta med ett så fantastiskt företag är nog en av mina mest stolta stunder. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, att få arbeta och skapa kollektioner med varumärken som WAK. Eftersom WAK garnet är ett av mina absoluta favoriter blev jag väldigt glad att få chansen att skapa fina och moderna designer med just det garnet. Den här möjligheten kommer jag alltid att värdesätta högt. Det är så kul att få människor att förstå att virkning är något mer än ett “mormors hantverk”. Medan stickning har blivit allt mer populärt har virkning fortfarande en stämpel av att vara mer traditionellt. Det känns verkligen jättekul att jag får vara med att åtminstone börja ändra sättet folk ser på virkning.

 

Vad är inspirationen bakom dina olika designer?

Inspirationen bakom den här kollektionen var viljan att skapa produkter som passar till våren här på den nordvästra Stillahavskusten i USA. Vi har ett lite svalare klimat, men vackert väder med några varma dagar då och då. Att kunna kombinera olika texturer och detaljer för att göra designen feminin men ändå tuff vad också viktigt för mig. Jag älskade att få utforska olika stygn, mönster och former. Garnet Pima Cotton ger ett väldigt vackert fall och gjorde det enkelt att skapa fina plagg!

 

Vad spelar sociala medier för roll för ditt märke? Tycker du att det finns ett engagemang i communityt av virkare/skapare?

För det första skulle jag inte haft någon karriär utan sociala medier. Instagram har spelat en stor roll i min tillväxt och gett mig möjlighet att komma i kontakt med andra företag och kreativa individer. Sociala medier har verkligen varit den största anledningen till att mitt varumärke och mitt företag har blivit så stort. Sedan är communityt som jag har blivit en del av verkligen helt fantastiskt och det ger mig så mycket stöd, uppmuntran och motivation. Jag jobbade nyligen tillsammans med några andra på att skapa en ny bloggplattform där skapare kan dela med sig av sina berättelser, mönster, inspirationer etc. och genom att arbeta med det har jag fått möta så många talanger och har verkligen fått se vilket engagemang och stöd det finns här. Vi människor vill ju gärna känna oss som en del av något, känna att vi har en tillhörighet, och efter att själv ha saknat den tillhörigheten och nu de senaste åren hittat den vill jag även hjälpa andra att få känna samma sak. Även om det det finns ett stort engagemang med följare som gillar och kommentarer så är det nog de relationer som skapats och den inspirationen som delas i det här communityt som verkligen spelar roll. Att virkning kan föra samman människor som kanske aldrig hade mötts annars och att få se nya samarbeten mellan människor och drömmar som går i uppfyllelse är så underbart! Sociala medier kan verkligen användas till så mycket positivt om alla bara är snälla mot varandra och sprider kärlek. Jag är så himla tacksam för alla i det här communityt!

You May Also Like

HUR STICKNING PÅVERKAR BARN

Idag ska vi visa dig de goda värderingar och fördelar som stickning kan ge till barnen därhemma. Stickning är en aktivitet som utvecklar många kognitiva och fysiska färdigheter. Den utvecklar…
View Post