Hur man gör virkat trollsländemönster

Total
1
Shares

Idag ska vi lära ut hur man virkar trollsländemönster. Ett mönster som ger ett sött och snyggt intryck och är lätt att göra.

Låt oss se hur det görs.

Börjar med en luftmaskkedja med 12 maskor plus 3 extra.

Varv 1: Virka en stolpe i den 4:e luftmaskan och virka stolpar i varje luftmaska till slutet av varvet.

Varv 2: 3 luftmaskor och 5 stolpar. Virka 1 luftmaska, hoppa över 1 maska och virka stolpar i de resterande 6 maskorna.

Varv 3: 3 luftmaskor och 2 stolpar. 3 luftmaskor, hoppa över 3 maskor och virka 1 fastmaska runt luftmaskan (i hålet) på förra varvet. 3 luftmaskor, hoppa över 3 maskor och 3 stolpar.

Varv 4: 3 luftmaskor och 1 stolpe. 4 luftmaskor, hoppa över 1 stolpe och luftmaskorna, virka 1 fastmaska i fastmaskan på förra varvet. 4 luftmaskor, hoppa över luftmaskorna och 1 stolpe, 2 stolpar.

Varv 5: 3 luftmaskor och 1 stolpe, virka sen 4 stolpar runt luftmaskorna på förra varvet. 1 trippelstolpe i fastmaskan på förra varvet, 4 stolpar runt luftmaskorna och 2 stolpar.

Varv 6: Virka 1 stolpe i varje maska.

Upprepa varv 2 till 6 till önskad längd.

Det är så här man gör det snygga spetsliknande mönstret som passar bra till filtar, halsdukar eller plagg. Vi gjorde det här med Pima bomull, men du kan använda vilket som helst av våra garner.

Som alltid, ber vi dig att dela dina kreationer på Instagram, använd hashtag #weareknitters. Vi vill väldigt gärna se hur du använder Trollsländemönstret.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like

Att virka 2 x 2 resår

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man virkar 2 x 2 resår. Det är en grundläggande, reversibel maska som du kan använda till kläder, mössor, halstuber,…
View Post

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post