Så här virkar du Jasmine mönster

Total
7
Shares

 

Jasmine mönster ses om ett av det svåraste mönstret i virkning. Kan du förstå det? Vi kan inte det! Du kommer se det med vår steg för steg guide, det kommer vara lätt för dig att virka detta fylliga, vändbara mönster som kommer passa perfekt till accessoarer och andra höst saker du virkar.

 

I den här guiden har vi använt en 5mm virknål och ett nystan The Meriwool i färgen Aquamarin. Ljusa färger är perfekt för detta mönster J

Innan vi börjar, det enda du behöver veta hur man gör är luftmaska och fasta maskor.

Det här mönstret är gjort av flera kronblad som vi virkar ihop på några olika sätt. Nu ska vi visa hur du gör en av dem:

 1. Börja med att virka 2 luftmaskor.

 1. Håll kvar virknålen i sista luftmaskan och dra öglan uppåt så att den blir lite längre. Se till att luftmaska innan inte blir åtdragen så blir de följande stegen mycket lättare.

 1. Gör ett omtag.

 1. Stick in virknålen igen i samma maska och gör ett nytt omtag, såsom bilden visar.

 1. Dra igenom garnet. Nu har du 3 öglor på virknålen.

Upprepa steg 3, 4 och 5 ytterligare 2 gånger tills du har 7 öglor på virknålen.

7.Gör ytterligare ett nytt omtag.

 1. Håll garnet du just virka med mellan tummen och pekfingret. Håll det där för att du sedan ska sluta ihop kronbladet med den.

 1. Dra garnet igenom alla öglorna på virknålen.

10.Dra garnet igenom öglan du håller med dina vänstra fingrar och virka en fast maska: dra garnet igenom, gör ett omtag, dra garnet igenom de 2 öglorna på virknålen.

 1. Du har nu virkat klart ett kronblad. För att gör en till, behöver du bara göra en luftmaska och upprepa stegen.

Fortsätt nu att virka kronblad, en efter en för att göra bas varvet i jasmin mönster.

Det första varvet görs sedan ovanför basvarvet och består av själva blomman som vi gör utav tre kronblad tillsammans. Så här gör du dem:

 1. Gör ytterligare ett kronblad men slut inte ihop den. Virka nu ytterligare ett kronblad som du inte sluter ihop i nedre kanten, basen, av föregående kronblad.

 1. Virka ytterligare ett kronblad som du inte sluter ihop, i nedre kanten av föregående kronblad.

 1. När du har totalt 3 kronblad som du inte slutit ihop, dra garnet igenom alla öglor på virknålen för att sluta dem. Kom ihåg att hålla i garnet under med tummen och pekfingret så det blir lättare att virka den fasta maskan sedan och sluta ihop blomman.

Nu har du virkat din första blomma.

Upprepa de sista tre stegen varvet ut.

 

I slutet på varvet kommer du att ha ett sista kronblad du inte kan göra en blomma av. Det här kronbladets nederkant virkas ihop med den fasta maskan från sista blomman. Så har du avslutat varvet.

Fortsätt med nästa varv.

 1. Börja med att virka ett nytt kronblad till den första blomman, precis som du gjorde på förra varvet…

 1. När du virkat första blomman, fortsätt virka så varvet ut.

På det här varvet kommer du inte ha något enstaka kronblad kvar. Fortsätt med de sista två stegen tills du når önskad längd.

 

Tänk på att tricket, för att lyckas med mönstret är att inte dra åt öglorna för hårt. Du ska lätt kunna dra igenom garnet utan att virknålen fastnar när du sluter ihop blomman eller kronbladet 🙂

Ser du nu hur lätt det här mönstret är. Vi väntar spänt på att få se dina nästa projekt där du använder det här mönstret och hoppas du vill dela med oss på sociala media, använd #weareknitters.

You May Also Like

Att virka 2 x 2 resår

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man virkar 2 x 2 resår. Det är en grundläggande, reversibel maska som du kan använda till kläder, mössor, halstuber,…
View Post

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post

Att virka en kärleksknut

Idag ska vi visa dig hur du kan virka den här klassiska virktekniken. Med kärleksknuten skapar du en spetsstruktur av sammanflätade diamanter, byggd av fastmaskor och luftmaskor. Det är mycket…
View Post