Att virka diagonala reliefstolpar framifrån


Image: photo-1


Virkning är fullt av överraskningar. Ibland kan vi skapa otroligt fina texturer med en enkel variation på en grundläggande teknik. Detta är också fallet med den här diagonala tekniken med mycket textur som vi visar dig i den här steg-för-steg instruktionen: halvstolpar och reliefstolpar framifrån och… en fin textur!

Image: photo-2


Till den här instruktionen har vi använt en 7mm virknål och vår Petite Wool.

Som vanligt, innan du börjar, läs igenom listan av tekniker som vi ska använda:

  • Halvstolpar.
  • Stolpar.
  • Reliefstolpar framifrån: reliefstolpar framifrån görs på samma sätt som en vanlig stolpe, men det finns två skillnader. Först, istället för att virka genom nästa maska, ska du virka genom förra maskan (en maska till höger och under). När du har hittat denna maska ska du, istället för att sticka in virknålen genom maskans ovansida som vanligt, sticka in nålen runt maskstolpen (maskans kropp) enligt följande: stick in virknålen framifrån till baksidan höger om stolpen, och dra ut den vänster om stolpen tillbaka till framsidan, så att stolpen finns framför kroken. Dra igenom och dra upp garnet bakom stolpen. Fortsätt med att virka stolpar som vanligt. Om du inte förstår hur man gör, är det inget problem! Den här instruktionen innehåller en video J
  • Hoppa över maskor: för att hoppa över an maska ska du inte virka i en maska från förra varvet.
Image: photo-3


Först ska vi göra ett varv med luftmaskor, antalet maskor ska vara en multipel av 4.

Image: photo-4


Varv 1: Virka två luftmaskor och virka sedan halvstolpar genom varje maska.

Image: photo-5


Varv 2: Upprepa varv 1.

Image: photo-6


Varv 3: 2 luftmaskor, 1 halvstolpe. Sedan, *virka 1 reliefstolpe framifrån, hoppa över 1 maska, virka 3 halvstolpar*. Upprepa mellan * och * tills det är 2 maskor kvar. Virka 1 reliefstolpe framifrån, hoppa över 1 maska och virka en halvstolpe genom sista maska.

Image: photo-7


Varv 4: Upprepa varv 1.

Image: photo-8


Varv 5: 2 luftmaskor, 3 halvstolpar. *Virka 1 reliefstolpe framifrån, hoppa över 1 maska, virka 3 halvstolpar*. Upprepa mellan * och * varvet ut.

Upprepa varv 3 till 6 så många gånger som behövs för att få den önskade längden 🙂

Vill du se hur man gör den här tekniken stegvist? Vi har gjort en video för dig så att du inte går vilse bland alla varv.

Vi hoppas att du gillar den här enkla tekniken lika mycket som vi gillade att visa dig. Som vanligt hoppas vi att du vill dela dina projekt med oss på sociala medier med hashtaggen #weareknitters. Vi ses nästa gång!