Att göra virkade tofflor

Total
2
Shares

För att göra det här projektet behöver du ett och ett halvt nystan och We Are Knitters UK 2 virknål.

  1. Börja genom att virka 6 fastmaskor i en magisk ring.
  1. Virka varv 1 till 5 med fastmaskor genom bakre maskbågen, med följande ökningar:

Varv 1: öka 1 i varje maska. Du kommer i totalt ha 12 maskor. För att göra projektet mer personligt, dra maskan genom bakre maskbågen så att det uppstår ett randigt mönster genom kanten av toffeln.

Varv 2:* 1 fastmaska genom bakre maskbågen, öka 1 genom bakre maskbågen*. Upprepa mellan * och * till slutet av varvet. Du kommer i totalt ha 18 maskor.

Varv 3 och 4: virka fastmaskor genom bakre maskbågen på hela varvet.

Varv 5: 1 fastmaska genom bakre maskbågen, öka 1. Gör fastmaskor genom bakre maskbågen på resten av varvet. Du kommer i totalt ha 19 maskor.

  1. Virka varv 6 till 16 med orange skin stickning, det innehåller:

Varv 6 och alla jämna varv: *1 fastmaska, 1 stolpe*. Upprepa mellan * och * till slutet av varvet.

Varv 7 och alla ojämna varv: *1 stolpe på fastmaskan från sista varvet, 1 fastmaska på stolpen från sista varvet *. Upprepa mellan * och * till slutet av varvet. Stickningens textur liknar ett apelsinskal.

  1. Nu ska vi börja virka hälen. Virka varv 17 till 28 med fastmaskor på följande sätt:

Varv 17 till 28: detta är hälen, så virka bara 15 fastmaskor, och hoppa över 4 maskor utan att virka dem. Virka 1 extra luftmaska, och vänd ditt projekt.

  1. För att kunna virka början av benet behöver du stänga hälen som du just virkade. Utan att klippa av tråden, vik in hälften av hälen och virka ihop fel sidan med en smygmaska. Du kan också klippa av tråden och sy ihop fel sidan av hälen. Klippa av trådänden och avsluta. Projektet kommer att se ut som en sko nu.

 

  1. För att virka resten av benet, så att tofflorna blir mer som en strumpa, spiralvirka hålet du just skapade. För att göra det, plocka upp 23 maskor på följande sätt:

Varv 29: virka 1 smygmaska på första maskan som du inte virkade på varv 17, virka 1 fastmaska. Virka 1 stolpe, virka 1 fastmaska, virka 1 stolpe. *Plocka 9 maskor på första sidan med 1 smygmaska, 1 fastmaska*. Plocka upp 1 maska där sömmen finns, och upprepa mellan * och * till slutet av varvet. Du kommer i totalt ha 23 maskor.

  1. Virka varv 30 till 40 med orange skin stickning.

  1. För att göra tofflorna ännu finare, gör några pomponger för varje toffla. Knyta fast dem till en kedja med luftmaskor för att hålla pompongerna på plats.

Nu är dina tofflor färdiga. Tofflorna i exemplet har ungefär storlek 38-39, och är virkade med The Petite Wool och UK 2 virknål. Det är dock inget problem om du har en annan storlek. Här finns en lista över skostorlekar och längden på cm, så att du kan räkna ut din storlek, och virka tofflor till hela din familj och dina vänner!

Storlekar = cm

25 = 16,2

26 = 16,8

27 = 17,5

28 = 18

29 = 18,7

30 = 19,5

31 = 20

32 = 20,7

33 = 21,3

34 = 22

35 = 22,5

36 = 23,1

37 = 23,8

38 = 24,5

39 = 25,1

40 = 25,8

Kom ihåg att ta några bilder och dela dem på sociala medier med hashtag #weareknitters.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You May Also Like

Att virka 2 x 2 resår

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man virkar 2 x 2 resår. Det är en grundläggande, reversibel maska som du kan använda till kläder, mössor, halstuber,…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post

Att virka en kärleksknut

Idag ska vi visa dig hur du kan virka den här klassiska virktekniken. Med kärleksknuten skapar du en spetsstruktur av sammanflätade diamanter, byggd av fastmaskor och luftmaskor. Det är mycket…
View Post

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post