Vad ska du göra med dina ullrester, dekorera dina julklappar

Total
0
Shares

 

 

 

 

 

 

Vilken stickare har inte ett stort lager med restgarner, speciellt till jul med tanke på alla gåvor vi vill sticka och ge bort. Efter varje stickprojekt samlar vi på oss små garnrester, som är för små för att räcka till något annat projekt eller för att det är en färg eller material som inte går ihop med något vi ska göra. Så titta här, låt oss visa dig en enkel och praktisk idé för alla dessa garnsnuttar.  Du kommer att få uppmärksamhet med dina paket denna jul.

Till denna steg-för-steg instruktion, har vi använt rester av våra garn,  The Meripaca och The Meriwool

 

Vi använder också etiketter av kraftig kartong och presentkartonger och annat material för att göra det personligt. Om du gillar att slå in kartongerna kan du lägga till presentpapper på listan. Nu på året finns det mycket fina presentpapper i affärerna. Men å andra sidan, om du vill behålla känslan av handgjort kan du med fördel välja att inte använda inslagspapper.

Vi börjar med att göra etiketterna personliga. Du kan använda stämplar, klistermärken, bokstäver… gör de fina och visa hur speciell personen är för dig.

 

Gör pompoms i olika storlekar och material.  Det fina med denna idé är att leka med olika storlekar och kombinationer.  Om du inte vet hur du gör pompoms så hittar du steg-för-steg instruktion här: step by step for how to make pompoms

Se till att du lämnar en lång bit av garn så du kan knyta den på paketet.

Så snart du har din kartong med din present i, låt oss dekorera den! Börja med att knyta om snöre. Du kan knyta runt fyra gånger (som på fotot) eller två gånger. Gör en knut och sätt en etikett på snöret. Knyt igen så att den inte ramlar av.

Nu ska vi sätta på pompoms; ta snöre runt om pompomen och knyt fast i snöret du satt om kartongen.

När alla pompoms är på plats, knyt om snöret du slagit om paketet så de hamnar mitt på och ovanpå etiketten.

Nu har vi gjort ett personligt paket av restgarner som vi annars inte haft någon nytta av.

Vi hoppas att denna steg-för-steg givit dig idéer för hur du kan slå in och dekorera dina paket och julklappar denna jul. Dela detta och andra idéer för att använda upp restgarner på sociala media med hashtag #weareknitters 🙂

 

You May Also Like