TPIS FÖR ATT LÄGGA UPP MÅNGA MASKOR

Total
11
Shares

 

Jag ska lägga upp 100 maskor? Åh nej! 250 maskor!!! Det gör att jag vill ge upp innan jag har börjat. Jag kommer troligtvis att tappa räkningen och får börja om från början igen. Det måste finnas ett bättre sätt.

Ja, det gör det, och vi ska visa dig en enkel och praktisk väg för att lägga upp. Även om vi försöker lägga upp när det är tyst runt omkring så är det alltid något som avbryter. Telefonen, tv:n, någon hemma som frågar om något …… Det gör inget, med den här tekniken kan du lägga upp utan att behöva börja om från början och räkna dina maskor om och om igen.

Först behöver du räkna ut hur mycket garn som går åt. När du ska lägga upp så många maskor och dessutom har missbedömt hur mycket garn du behöver, då är det bara att börja från början igen. Så, ta ditt garn och snurra det runt din sticka 10 gånger, 20 gånger, 50 gånger.

 

Första steget för att lägga upp många maskor

 

Det här är ett exempel för att hjälpa dig att räkna ut hur mycket garn du behöver. Ta bort det garn du snurrat runt stickan och använd den biten för att uppskatta hur mycket garn du behöver. Med andra ord använd den här längden som ett prov för att lägga upp så många maskor du behöver för ditt projekt. Ska du lägga upp 100 maskor? Snurra garnet 25 varv, ta bort det och det är den längd som behövs. Använd den biten och mät upp 4 så långa längder. När du har gjort det kan du börja lägga upp. Ta alltid lite extra så att du har en garnände kvar när du lagt upp dina maskor.

Alt=Translated: andra steget för att lägga upp många maskor

 

När du ska börja lägga upp måste du räkna och det är lätt att tappa räkningen och så behöver du börja om från början. Ett mycket praktiskt tips är att placera en stickmarkör allteftersom du lägger upp. På det sättet behöver du inte hålla räkningen. Du kan placera en markör efter var 10:e, eller 20:e maska…. välj själv ett nummer som du tycker är lätt att komma ihåg och som passar till hur många maskor du ska lägga upp.

Alt=Translated: andra steget för att lägga upp många maskor

 

Nu kan du börja med ditt projekt utan bekymra dig om du blir avbruten, om telefonen ringen, eller om du vill ta en liten paus. Glöm inte att visa oss dina framsteg på sociala nätverk. Använd hashtagen #weareknitters.

 

You May Also Like