Tips för tvätt av dina WE ARE KNITTERS ull och bomulls plagg

Total
1
Shares

 

Hej alla stickare!

Idag ska vi dela några tips om hur du tvättar dina WE ARE KNITTERS ull och bomulls plagg.  Ifall du inte har sett dem, så finns det tvätt instruktioner på varje garn nystans etikett.

Nedan så förklarar vi betydelsen av varje symbol:

Bara hand-tvätt:

Alla WE ARE KNITTERS plagg ska handtvättas med kallt vatten och mild/pH neutral tvål.

Denna typ av tvål går att finna nästa överallt och det står ofta på etiketten att det är gjort för ullplagg. Det är väldigt viktigt att använda rätt typ av tvättmedel för att ditt färdiga projekt är väldigt känsligt och för hård behandling kan förstöra fibret. Mild tvål innehåller också komponenter som hjälper till att behålla ett bättre tvättresultat.

Blek inte:

Använd aldrig blekmedel på dina We Are Knitters plagg. Det är väldigt stark produkt och kan orsaka stora skador på ditt plagg för alltid. Våra så speciella färger skulle aldrig bli det samma.

Vrid inte eller krama ur vatten:

När du handtvättar ditt ull eller bomulls plagg, så kommer det troligtvis absorbera stora mängder vatten. De flesta av oss tror att om vi vrider och kramar ur så skyndar vi på torkningsprocessen.

Istället, ska du linda in ditt plagg i en handduk för att suga upp största mängden vätska – och låta bli att vrida ur ditt stickade plagg. Om du väljer att vrida och krama ur ditt plagg riskerar du att permanent förstöra originalformen på ditt plagg.

Torka plant i skuggan: 

När du är säker på att du fått ur majoriteten av vätska ur ditt plagg, lägg det plant i skuggan så varken färgen eller formen blir förstörd.

Använd inte torktumlare:

Torktumlare är normalt väldigt användbara, men på ditt stickade plagg är det största fiendet! Torktumlare använder het luft för att torka dina kläder – vilket är perfekt för syntetiska material som tål höga temperaturer, men inte på dina favorit ullplagg som kan bli totalt förstörda av hög hetluft. Om du stoppar in dina ullplagg i torktumlaren så krymper dem och troligen börjar de vittra sönder! Vårda dina ullplagg och håll dem borta från torktumlaren.

Stryk ditt plagg på en låg temperatur:

Ull och bomulls plagg kan strykas men det bästa är att lägga en strykduk emellan strykjärnet och ditt plagg. Om du absolut måste stryka ditt stickade plagg rekommenderar vi att du använder  spray eller ånga.

xoxo,

WAK Ullvårds Team

Har du fler frågor om hur du ska vårda ditt favorit WAK ullplagg? Eller har du ett favorit tips för att säkert få din ull att bli ren och hålla så bra som möjligt? Lämna en kommentar här eller sänd ett mail till [email protected]. Njut av din stickning!

Har du avslutat en stickning nyss? Glöm inte att dela det med oss på vår Facebook sida eller  på Instagram med hashtag #weareknitters och då har du chans att bli publicerad i vårt Instagram flöde.

 

You May Also Like