Så här lägger du till frans medan du stickarOm det är en trend som kommer och går varje säsong så är det fransar. Det är perfekt att ge plagg ett roligt och avslappat intryck. I denna steg-för-steg instruktion visar vi ett enkelt sätt att lägga till frans medan du stickar. Låt oss se hur man gör det!

Till den här instruktionen använde vi  stickor 8 mm och ett nystan av vår tunna Petite Wool.

Innan vi börjar är det bra om du kan följande tekniker som vi kommer att använda:

  • Lägga upp
  • Räta maskor.
  • Aviga maskor

Som vi sa förut, kommer vi göra fransen medan vi stickar projektet. På detta sätt kommer fransen att vara på båda sidorna.

Steg 1

För att göra fransen kommer vi göra följande: när du stickat klart ett varv och innan du börjar med nästa, gör vi en ögla på ca 20 cm av garnet.

Steg 2

Nu stickar vi på som vanligt varvet ut. Som du ser på fotot är öglan du gjorde på förra varvet, är nu i början på varvet, på sidan av det stickade projektet.

Upprepa dessa två steg för att göra så mycket frans du vill ha.

Nu ska vi klippa upp öglorna som vi gjort på mitten med en sax.

Knyt ihop de två ändarna av varje ögla för att fransen inte ska repa upp sig.

Knyt fransarna så nära arbetet som möjligt.

När du har knutit ihop alla fransändar, kan du jämna till dem till samma längd.

Vi hoppas du provar denna snabba, lätta steg-för-steg instruktion när du ska göra fransar på dina stickade projekt. Det kommer tillföra ditt plagg originalitet och ett avslappat intryck. Glöm inte att dela dina projekt med oss på sociala media, använd hashtag #weareknitters, vi vill gärna se dina idéer. Ses snart igen!