Sy i ärmarna på ett plagg

Total
1
Shares


Image: photo-1


Räck upp handen någon om du avslutat ett stickprojekt, den där favorittröjan, den du längtat så efter att göra och ….. när du stickat färdigt…. så har du ännu inte sytt i ärmarna och en del andra sömmar! Så synd, eller hur? Men förresten, du är inte säker på att sömmen kommer att se bra ut.  I den här instruktionen visar vi hur du ska sy i ärmarna och få ett perfekt resultat.

Image: photo-2


I den här steg-för-steg instruktionen använde vi: en tapisserinål och ett nystan av vår tunna Petit Wool

Nu börjar vi!

Image: photo-3


Innan du börjar att sy, lägg bak- och framstycke med rätsidan upp, mot dig.

Image: photo-4.jpg

Hitta mitten på ärmen och sätt en stickmarkör där. Det här kommer att vara den maska vi börjar att sy ifrån: först från mitten och ned till vänster och sedan från mitten och ned till höger, i två delar.

Tänk också på att mitten av ärmen ska ligga mot mitten på axeln eller mot axelsömmen ifall ditt plagg har en sådan.

Nu, trä tapisserinålen och börja sy. Vi rekommenderar att du använder en lång bit garn, så att den är lång nog att sy från mitten och nedåt och från mitten och den andra sidan också. Vi har gjort en video så det är lättare för dig att se hur ärmen sys i.

Som du ser så är det ganska lätt att sy i ärmen. Du behöver bara tänka på några få detaljer som är lätta att komma ihåg:

  • När du börjar med sy, stick in nålen bakifrån och fram, i mittmaskan där vi satt stickmarkören.  
  • Nu sticker du in nålen i bak- och framstycket i första varvet vid axelsömmen och drar ut den i nästa varv.
  • Gå tillbaka till ärmen och stick in nålen i samma mask som du kom upp ifrån från framsidan mot bak och dra ut den från nästa maska.  I slutet av detta steg kommer du se att du sytt ett “V”.
  • Nu går du till bak- och framstycket och sticker nålen genom det sista varvet du sytt i.  Istället för att dra ut nålen genom nästa varv, så hoppar du över ett varv, såsom fotot visar:
Image: photo-5


  • Gå tillbaka till ärmen och stick in nålen igen i den sist sydda maskan och dra ut nålen i nästa maska.  

Upprepa dessa steg tills du har sytt halva ärmsömmen på ena sidan. Upprepa samma sak från mitten och ned på den andra sidan och sy med den andra garnändan.

Image: photo-6


Och nu har du din perfekt isydda ärm 🙂

Vi hoppas denna steg-för-steg instruktion gör det lättare och roligare att sy i ärmar. Vi blir glada om du delar dina resultat på sociala media med hashtag #weareknitters. Ses nästa gång, alla stickare!


You May Also Like