ATT SY IHOP VIRKADE DELAR MED EN TAPPISSERINÅL

Total
0
Shares

Vissa virkade projekt ska sys ihop efter du har virkat alla delar. I den här tutorialen ska vi lära dig att sy ihop sidorna av två virkade delar, som om det är sidsömmar till en topp som har virkats med stolpar. Materialen som vi använder är We Are Knitters Pima-bomull i färgen mint, en virknål i US storlek 8 (5mm) och en tapisserinål.

Nivån är lätt, du behöver bara känna till bastekniker. Vi ska sy ihop två delar på ett sätt att sömmen döljs så bra som möjligt. Vi ska visa dig 4 olika sätt att sy ihop sidorna.

  1. EFTERSTYGN: sy ihop sidorna med efterstygn. Placera båda sidsömmar mot varandra, och gör små stygn med tekniken efterstygn. Börja med att sticka upp tapisserinålen genom båda delar, och sedan stick in den genom båda delar igen ungefär 1cm till vänster. Sedan stick upp nålen igen på samma punkt som början av första stygnet, och sedan in igen ungefär 2cm till vänster. För att göra tredje stygnet, stick upp nålen på samma punkt som första stygnet slutar, och sedan in igen 2cm till vänster. På så vis får du en kontinuerlig linje på båda sidor. Sy efterstygnet så nära den övre kanten som möjligt, så att sömmen inte blir för bred. När du har sytt klart, kan du se att sömmen är osynlig på fel sidan.



  1. OSYNLIG SÖM: Sy ihop sidorna med en osynlig söm. Placera båda sidor mot varandra och sy på fel sidan av projektet. Du ska sy uppifrån och ner med ett zigzag-stygn, genom att sy alternerande genom en maska från högersidan och en maska från vänstersidan. Försök att sy genom maskornas baksida, så att det inte syns på rätsidan. På detta sätt blir sömmen osynlig när du vänder projektet.

 

  1. CATCH STITCH: sy ihop sidsömmarna med en variant på catch stitch. Placera sidorna mot varandra och sy stygnen på ett sätt så att det inte syns på rätsidan. Tekniken innebär att du alternerar ett kort och ett långt stygn.

  1. LANGETTSTYGN: sy sömmen genom att placera båda delar mot varandra, och i stället för klassiska langettstygnet, ska du sy ihop delarna på toppen. Gör ett litet stygn och sedan ett längre, och stick nålen genom öglan som skapas av tråden.

I den här tutorialen har vi lärt dig att sy ihop sidsömmarna av ett projekt som virkats med stolpar. Det finns många sätt att göra det, men vi har visat dig 4 enkla, användbara sätt att göra det, som ger ett fint och nästan osynligt resultat.

Testa teknikerna på dina projekt och kom ihåg att ta massor av bilder som du kan ladda upp på sociala medier med hashtaggen #weareknitters.

 

You May Also Like