Hur du syr i ärmar med öppna maskor

Total
0
Shares


Imagen: foto-1


Vi som stickar älskar att göra tröjor, speciellt de där supertjocka som håller oss varma. Det går snabbt att sticka dem och är perfekta projekt för vinter dagar. Det enda dilemmat är, alltid, ihopsättningen. Vi har väl alla upplevt när vi ska sy i ärmarna och tror att det kommer bli jättefint men upptäcker att sömmen inte alls blir snygg. I den här artikeln ska vi visa hur du syr i ärmarna med öppna maskor som inte maskats av. En perfekt söm 🙂

Imagen: foto-2


I denna steg för steg instruktion använder vi en tapisserinål och vår Petite Wool.

Imagen: foto-3


Innan du börjar att sy i ärmen, ska ditt arbete se ut som på bilden här ovanför: utan att avmaska en enda maska, som det ser ut när du avslutat sista varvet. Klipp av garnet från nystanet och lämna en så pass lång bit att du kan sy i ärmen på tröjan.

Imagen: foto-4


Till hjälp när du syr och för att göra processen lättare för dig, trä tapisserinålen med en kontrastfärg och trä den genom alla maskor.

Imagen: foto-5


Nu lägger vi ärmen mot fram- och bakstycket på tröjan. Mittlinjen på ärmen ska passa med axelsömmen på plagget och båda sidorna av ärmen ska ha samma mått från axelsömmen.

Nu, tar vi och syr! Vi har gjort en video, så du kan se exakt hela processen.

Lätt, eller hur?

Här förklarar vi lite kort alla steg vi gjorde:  

  • Trä tapisserinålen med garnet du klippt av efter att du stickat klart ärmen.
  • Stick upp nålen bakifrån genom första maskan på kanten.
  • Nu, drar du upp nålen och sticker den i första varvet på axeln och genom nästa maska.
  • Nu tillbaka till maskorna på ärmen och stick in nålen i samma maska som tidigare, denna gången från framsidan, sedan sticker du igenom nästa maska. I slutet på detta steg, ska du ha gjort ett “V”.
  • Stick nu in nålen i bak- och framstycket i sista varvet du sydde. Istället för att sticka in nålen i nästa varv, sticker du in den i varvet efter det, alltså hoppa över ett varv, som du ser på bilden här nedanför:
Imagen: foto-6


  • Nu tillbaka till ärmen, stick in nålen genom sista maskan du sytt och genom nästa maska.

Fortsätt upprepa dessa steg här ovanför tills du sytt hela ärmsömmen.

Imagen: foto-7


Och nu har du sytt på hela ärmen.

Vi hoppas denna steg för steg instruktion kommer hjälpa dig att sy på ärmarna på dina tröjor. Nu när du sett hur du syr en perfekt söm så är det ingen omöjlig uppgift. 😉 Vi ses i nästa post och till dess så uppmuntrar vi dig att dela dina projekt på sociala medier med hashtag #weareknitters.

You May Also Like