Hur man virkar räta maskor

Total
4
Shares

 

 Image: photo-1

 

Snart nog blir dagarna kallare och du kommer att vilja bära dina varmaste ulltröjor, så här kommer vi med en steg-för-steg handledning för att inspirera dig. Vem sa att räta maskor bara kan göras med två stickor? Inget kan vara mer fel. Med bara ett par nystan av garn och en virknål kan du snart nog göra tröjor virkade med räta maskor.

 Image: photo-2

 

Till den här handledningen använde vi: en 15 mm virknål och ett nystan av vårt tjocka ullgarn, The Wool.

Innan du börjar behöver du veta hur man gör luftmaskor och smygmaskor. Låt oss börja!

 Image: photo-3

 

För att göra de här maskorna kan du göra så många luftmaskor som du vill och/eller behöver.

Image: photo-4

 

Varv 1: virka hela varvet med smygmaskor. Vid slutet gör 1 luftmaska.

Image: photo-5

 

Nu är det dags att vända på ditt arbete. Titta överst på ditt arbete.

Image: photo-6

 

Varv 2: vi ska virka det här varvet med smygmaskor (lika som det förra varvet), men den här gången ska vi bara sticka in virknålen  genom den främre maskbågen.

Image: photo-7

 

Vid slutet av varvet ska vi göra 1 luftmaska.

  Image: photo-8

Varv 3: vi ska också virka det här varvet med smygmaskor. Men det här gången ska vi bara sticka in virknålen  genom den bakre maskbågen.

Image: photo-9

 

Vid slutet av varvet ska vi göra 1 luftmaska.

Image: photo-10

För att fortsätta med de här maskorna behöver du bara upprepa varv 2 och 3 så många gånger som det behövs för att få den längden du vill ha.

Som du kan se är det riktigt enkla maskor som ser otroligt bra ut i vårt tjocka ullgarn. Vi kan inte vänta på att se dina plagg eller accesoarer som du gör med de här maskorna och hoppas att du delar dem på sociala nätverk med hashtag #weareknitters.

 

 

 

You May Also Like

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post