HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Total
0
Shares


Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte stämmer överens med det virkade. Idag, kommer vi att visa hur du gör en perfekt söm i virkat. Den här tekniken kan användas både på virkade plagg och på de berömda mormorsrutorna.  

I denna steg-för-steg instruktion har vi använt en 5 mm virknål, ett nystan av vårt fjäderlätta och mjuka garn The Baby Alpaca och en tapisserinål.  

I denna instruktion har vi gjort två provlappar i samma storlek. När du avslutat provlapparna, lämna en tillräckligt lång garnbit för att kunna börja sy direkt. Det är detta garn du trär på tapisserinålen.

Ta nu de två delarna du ska sy ihop, lägg dessa ovanpå varandra med avigsidorna mot varandra och rätsidorna utåt.  

Nu börjar vi att sy sömmen. Vi har gjort en video, så du lätt kan se hur det är gjort:

Som du ser, så tar det inte lång tid att sy ihop två delar i virkat och få en perfekt söm.

Tricket att få det att se bra och jämt ut är att sy ihop en maska från främre delen med motsvarande maska från bakre delen. Para ihop dem 1-mot-1 och sömmen kommer bli perfekt.

Vi hoppas denna steg-för-steg instruktion tar bort din rädsla för att sy ihop virkat. Med dessa enkla trick kan du sy ihop vilket virkat plagg som helst utan några problem alls. Glöm inte att dela dina projekt med oss på sociala media med hashtag #weareknitters 🙂 Vi ses snart!

You May Also Like

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post