Hur man virkar vågigt mormorsrutemönster

Total
1
Shares

 

Alla som börjar virka vet att en dag måste de bara göra en filt med den traditionella mormorsrutan. Vi ska lära dig en variation på den klassiska virkningen som är mycket enklare därför att den virkas varv för varv. Du behöver inte sätta ihop rutor men får samma effekt. Ett enkelt och trevligt mönster. Det går fort och du kan göra det med ett tjockt eller tunt ullgarn. Eller varför inte med ett bomullsgarn till våren. Du kan kombinera massor av olika färger eller göra det monokromt. Föreställ dig alla möjligheter!

Låt oss börja virka! Gör en luftmaskkedja, alltid delbart med 18 maskor och med 6 extra. I det här exemplet använde vi Meriwool i två färger.

 

 

Varv 1: 3 stolpar (st) i den 6e luftmaskan. *[Hoppa över 2 luftmaskor, 3 st i nästa luftmaska] Upprepa från [ till ] 1 gång till.

 

Hoppa över 5 luftmaskor och 3 st i den 6e luftmaskan. Upprepa från [ till ] 1 gång till.

 

Hoppa över 2 luftmaskor. I nästa luftmaska 3 st, 3 luftmaskor, 3 st*.

 

 

Upprepa från * till * varvet ut.

 

Varv 2: byt färg, 5 luftmaskor. 3 st i nästa hål som formades av luftmaskorna på förra varvet. *[3 st i nästa hål som formades av luftmaskorna på förra varvet]. Upprepa från [ till ] 2 gånger till. Hoppa över nästa hål och upprepa från [ till ] två gånger till i nästa hål som formades av luftmaskorna på förra varvet, 3 st, 3 luftmaskor, 3 st*.
Upprepa från * till * varvet ut.
Upprepa  varv 2 tills du har fått den längden du önskar.

Låt din fantasi flyga iväg och använd så många färger som du vill och gör en filt så stor som du behöver. Kom ihåg att använda hashtag #weareknitters på sociala media.

 

You May Also Like

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post