Att virka en kärleksknut

Total
5
Shares

Idag ska vi visa dig hur du kan virka den här klassiska virktekniken. Med kärleksknuten skapar du en spetsstruktur av sammanflätade diamanter, byggd av fastmaskor och luftmaskor. Det är mycket enkelt att göra, kräver lite material och resultatet är mycket fint.

 

Låt oss visa hur man gör det:

 

Varv 1: virka en löpögla och 1 luftmaska. Virka en annan luftmaska och dra ut garnet till ca 2 cm. Plocka upp tråden och hall den isär med fingret. Dra den tråden genom öglan på din virknål och virka 1 fastmaska genom hålet som skapas av tråden du höll isär. Nu har du gjort första omslaget med första kärleksknut. Upprepa så manga gånger som behövs för att få den önskade bredden. Du ska sluta med ett jämnt antal omslag.

 

Varv 2: räkna 4 omslag och stick in virknålen i den femte kärleksknuten. *Virka 1 fastmaska och dra ut samma tråd till ca 2 cm för att skapa nästa omslaget. Gör 2 omslag med 2 kärleksknutar. Hoppa över 2 omslag och stick in virknålen i andra kärleksknuten*. Upprepa mellan * och * varvet ut.

 

Varv 3: Gör 3 omslag med 3 kärleksknutar. Vänd ditt arbete och virka 1 fastmaska genom knuten i mitten av de 2 övre omslagen i förra varvet. * Gör 2 omslag med 2 kärleksknutar och virka 1 fastmaska genom knuten i mitten igen *. Upprepa mellan * och * varvet ut.

 

 

Upprepa varv 3 tills du har den önskade längden.

 

 

Och det är så vi gör den fina spetsstrukturen, som är perfekt för halsdukar och sommarväskor. Beroende på materialet du använder, kan den traditionella virktekniken också få en mer modern stil. Om du virkar tekniken med vår Tape kommer det liknar makramé.

 

Som vanligt hoppas vi att du vill dela med dig dina projekt på Instagram, med hashtag #weareknitters. Vi vill gärna se i vilka projekt du har använt kärleksknuten.weareknitters.se/…nar/garnnystan/the-tape

You May Also Like

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post