Att virka en kant med blommor

Total
9
Shares

 

 

När man virkar, är det enkelt att skapa kanter i olika stilar för att ge ditt projekt ett unikt utseende. I den här blogposten ska vi visa dig hur du kan skapa en kant med blommor, som du kan använda till sjalar, halsdukar och även korgar. Vi använder bland annat Pima bomull i färgen ljus lax och en 5 mm virknål.

Nivån för den här virkningen är medelavancerad. För att kunna följa instruktionerna, är det viktigt att du känner till följande tekniker:

Oroa dig inte om du inte känner till dessa tekniker. Ta gärna en titt på We Are Knitters webbsida, där du kan hitta videotutorials för många av dessa och andra tekniker.

Den här kanten virkas på 2 varv. När du har virkat klart den delen som du vill lägga kanten med blommor till, virka varv 1 och 2 enligt följande (vi rekommenderar att den delen har en multipel av 6 maskor så att kanten ska passa bra):

Varv 1: fäst garnet genom att virka en smygmaska genom första maskan. *5 luftmaskor, hoppa över 2 maskor, 1 fastmaska.* Upprepa från * till * varvet ut.

Varv 2: *Virka 3 luftmaskor och 1 fastmaska genom nästa utrymme som formas av luftmaskorna från förra varvet.

Virka 4 luftmaskor, 3 stolpar tillsammans vid basen av fastmaskan, och du har nu blommans första blad.

Virka 5 luftmaskor, dra virknålen ur luftmaskan, stick in den i utrymmet över de 3 stolpar tillsammans, och sätt tillbaka sista luftmaskan på virknålen. Nu ska du stänga dessa maskor med en smygmaska, för att forma en cirkel.

Du ska virka blommans blad inom denna cirkel. För att virka bladen, **virka 3 luftmaskor, 2 stolpar tillsammans, 3 luftmaskor och 1 smygmaska. ** Upprepa från ** till ** 2 gånger till.

Nu har du 4 blad. För att virka det femte bladet, virka 3 luftmaskor, 3 stolpar tillsammans. 1 fastmaska genom utrymmet som formas av luftmaskorna på förra varvet.*

För att virka resten av blommorna, upprepa från * till * varvet ut.

Som du kan se är resultatet enkelt och fint. Använd olika material och olika plagg, väskor, sjalar, halsdukar… Och kom ihåg att ta många bilder och att tagga oss på sociala medier med hashtag #weareknitters.

You May Also Like

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post