Att virka 2 x 2 resår

Total
14
Shares

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur man virkar 2 x 2 resår. Det är en grundläggande, reversibel maska som du kan använda till kläder, mössor, halstuber, väskor, osv. Vi kombinerar en stolpe framifrån och en stolpe bakifrån för att göra den här maskan. I det här exemplet använder vi en virknål i storlek 8 (5 mm) och vår Pima-bomull.

2 x 2 resår, som fungerar som en bas för alla typer av resår (1×1, 3×3, 4×4, osv.), är en grundläggande maska inom virkning. En av maskans viktigaste egenskaper är att den är reversibel och att den kan användas till fållar av dina kläder, mössor, halstuber, väskor osv. Och nu ska vi visa dig “hooker” -versionen som du kan använda till dina sommarprojekt. Kan du föreställa dig hur det skulle se ut på en virkad topp eller strandväska?

I det här exemplet har vi använt en virknål i storlek 8 (5 mm) och vår Pima-bomull.

Innan du börjar är det viktigt att du känner till följande tekniker:

  1. Luftmaska
  2. Stolpe

Den här maskan görs genom att virka en kombination av stolpar framifrån och bakifrån. För den här typen av maskan ska vi inte sticka in virknålen i toppen av förra varvet, utan genom stolparna, som visas nedan:

 

Stolpe framifrån: du ska sticka in virknålen framifrån till baksidan, mellan stolparna i första och andra maskan, stick nålen bakom andra stolpen, och sedan framåt mellan andra och tredje maskan. Gör ett omslag och avslut maskan som om det är en vanlig stolpe.

Stolpe bakifrån: du ska sticka in virknålen bakifrån till framsidan, mellan stolparna i första och andra maskan, stick nålen framför andra stolpen, och sedan tillbaka mellan andra och tredje maskan. Gör ett omslag och avslut maskan som om det är en vanlig stolpe.

Nu ska vi visa dig hur du virkar 2 x 2 resår genom att kombinera båda maskor som vi förklarat ovan:

Varv 1: virka stolpar varvet ut.

Varv 2: virka alternerande stolpar framifrån och stolpar bakifrån på följande sätt: 2 stolpar framifrån + 2 stolpar bakifrån. Kom ihåg att antalet första luftmaskorna ska vara en multipel av 4 i det här fallet. Om du ska virka en bredare eller smalare resår (1×1, 3×3, 4×4, 5×5 osv.), ska antalet luftmaskor i början vara en multipel av 2, 6, 8, 10… och så vidare. Vid slutet av varvet ska du virka 3 luftmaskor för att kunna börja virka nästa varv.

 

 

Varv 3: börja med att virka den motsvarande maskan av sista maskan på förra varvet. Om du avslutade med 2 stolpar framifrån, börja med 2 stolpar bakifrån. Kom ihåg att virka 3 luftmaskor vid slutet av varvet för att kunna börja virka nästa varv.

 

Upprepa varv 2 och 3 tills du har fått den önskade längden.

Som du kan se är det här en väldigt lätt maska att lära dig, och beroende på kombinationen av stolpar framifrån och stolpar bakifrån blir resåren bredare eller smalare vilket ger olika resultat.

You May Also Like

HUR DU SYR IHOP VIRKAT

Sätta ihop delar kan alltid skapa en kort stunds panik – speciellt om det är virkat. Vi är alltid oroliga att sömmen inte blir tillräckligt osynlig eller att den inte…
View Post

Hur man virkar snäckmönster

Ibland kan det vara så roligt och överraskande att se hur olika grundläggande virktekniker kan kombineras till nya fina och mångsidiga mönster. I den här steg-för-steg instruktionen kommer vi att…
View Post

Att virka en kärleksknut

Idag ska vi visa dig hur du kan virka den här klassiska virktekniken. Med kärleksknuten skapar du en spetsstruktur av sammanflätade diamanter, byggd av fastmaskor och luftmaskor. Det är mycket…
View Post