Sticka vävt flätmönster

Total
1
Shares

 

 

 

 

Idag visar vi en teknik som är både snygg och rolig att göra. Det är en typ av flätmönster som också är vändbar på båda sidor.

 

I den här beskrivningen har vi använt det nya garnet Meripaca i färgen lavendel. Är den inte söt? Du behöver också ett par stickor i rätt storlek till det garn du valt och en flätsticka för att göra flätorna.

 

 

 

Det första du ska göra för att kunna sticka vävt flätmönster är att lägga upp så många maskor som är delbart med 12. Vi har lagt upp 36 maskor. Du behöver också veta att detta mönster har en mönsterrapport på 7 varv.

 

  • På fotot har vi stickat två mönsterrapporter.

 

Nu börjar vi!

 

Lägg upp så många 12 +12 maskor du vill ha.

 

 

 

 

Varv 1 och 5:  * 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm*. Upprepa från * till * varvet ut.

 

Varv 2 och alla jämna varv: sticka maskor som de kommer – sticka rät på rät och avig på avig.

 

Varv 3: 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm. * Sätt över 6 maskor på en flätsticka och håll framför arbetet. 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm. Sätt tillbaka maskorna från flätstickan på vänster sticka och sticka 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm*. Upprepa från * till * tills det är 6 maskor kvar, sticka 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm.

 

 

 

Varv 7: * Sätt över 6 maskor på kabelstickan och håll dem bakom arbetet. Sticka 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm. Sätt tillbaka maskorna från flätsticka till vänster sticka och sticka 2 rätm, 2 avigm och 2 rätm*. Upprepa från * till * varvet ut.

 

 

Upprepa varv 1 till 8 tills du får önskad längd. Som du ser, så är det här mönstret vändbart och kommer bli tjockt och ge mycket volym till stickningen.

 

You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post