Hur man ökar med att sticka i samma maska två gånger

Imagen: foto-1


Alla älskar att göra egna stickade plagg, tröjor och toppar som vi gillar speciellt mycket mer än övriga plagg i garderoben. Ibland, kan stickning vara lite förbryllande, som när man ska öka för att forma ärmar eller andra former och vi ska ökan genom att sticka ” i samma maska två gånger” och vi frågar oss: Hur i hela världen gör jag nu det här? I den här artikeln ska vi visa hur du stickar i samma maska två gånger på fyra olika sätt.

Imagen: foto-2


I denna instruktion har vi använt 8 mm stickor och ett nystan av Petite Wool.

Innan vi börjar, tipsar vi dej att fräscha upp kunskaper om teknikerna nedan, som vi kommer använda:  

Imagen: foto-3


1. Sticka i samma maska två gånger: en som vanligt och den andra gången i bakre maskbågen (vriden).

Du kan använda denna typ av ökning för både räta och aviga. Använd den när du behöver öka mellan maskor. För att göra denna typ av ökning, sticka första maskan rätt, sedan utan att sätta över maskan på höger så sticka maskan en gång till genom bakre maskbågen, som du skulle göra om du sticka Vriden slätstickning. Nu sätter du över maskan på höger sticka. Nu har du gjort två maskor av en maska. Se hur du på följande video:

Imagen: foto-4


1. Sticka avigt två gånger i samma maska: en som vanligt och den andre i bakre maskbågen (vridet).

Den här typen av maskor används oftast när man ska öka mellan två aviga maskor. Precis som förra ökningen så stickar du två gånger i samma maska innan du flyttar över den till höger sticka. Denna gång stickar du först avigt som vanligt och sedan stickar du avigt genom bakre maskbågen. Tryck play på videon nedan och se hur du gör detta:  

Imagen: foto-5


3. Sticka samma maska två gånger: 1 rät och sedan 1 avig.  

Denna ökning används när du stickar rätt och avigt, som resår eller mosstickning eller när du stickar rätt och sedan ska sticka avigt. Som i de tidigare fallen, sticka först rätt som vanligt och sedan, utan att sätta över maskan från stickan, sticka nästa maska avigt som vanligt. Låt oss se hur i videon nedan:

Imagen: foto-6


4. Sticka två gånger i samma maska: 1 avig och sedan 1 rät.  

Denna typ av ökning används oftast när du stickar mönster i rätt och avigt, som i förra sektionen eller om du stickar avigt och ska sticka rätt i nästa. För att göra det, sticka avigt i maskan som vanligt sedan, utan att sätta över maskan på höger sticka, sticka rätt i samma maska som du vanligtvis gör. Du kan se hur lätt det är i följande video:

Nu, visst verkar inte ”sticka två gånger i samma maska” så komplicerat, eller hur? Vi hoppas att den här instruktionen är till hjälp och att du vill dela det du gör med oss på sociala media, använd hashtag #WeAreKnitters. Ses snart igen!