Hur man stickar runt med “Magic Loop” teknik.

Total
5
Shares

 

När man stickar med rundstickor finns det en miljon möjligheter. Om du är sådan att du inte kan tänka dig ett liv utan rundstickor, har du säkerligen funderat på hur man kan använda dem till mindre diameter som inte har tillräckligt med maskor för att räcka runt. Det är här den teknik vi visar idag kommer in i bilden. Oroa dig inte! Vi kommer visa hur du stickar med “Magic Loop” tekniken.

För att visa denna teknik använder vi 8mm rundsticka och en härva Petite Wool.

Innan du börjar, det enda du behöver kunna är att lägga upp, sticka räta och aviga på en rundsticka.

För att börja, lägg upp maskor på rundstickan som du brukar göra. Vi rekommenderar att du placerar en markör (du vet väl, att du kan göra dina egna stickmarkörer genom att använda restgarn från andra projekt ;-)) på mitten av de upplagda maskorna för att lätt kunna dela maskorna på varsin sida på rundstickan. När du har delat maskorna kan du ta bort markören och bara ha kvar den som visar början av varvet.

 

Nu i följande video, förklarar vi hur man stickar mindre arbeten med “Magic Loop” teknik:

 

Det är normalt att i början, speciellt i början av varvet så delar sig maskorna lite mer, lite mer separerade från andra halvan, men oroa dig inte. Det är så och ju fler varv du stickar så försvinner det mer och mer. För att åtgärda detta, ha maskorna närmare ändarna på stickorna och dra åt lite.

Vi hoppas du gillade den här beskrivningen och vi uppmuntrar dig till att öva denna teknik och då öppnas ett ton av möjligheter med dina rundstickor. Vi hoppas också att du vill dela dina framsteg med denna teknik med oss på sociala medier genom hashtag #weareknitters.

You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post