Hur man stickar fleur-de-lis mönster

Total
3
Shares


Sticka det här tvåfärgade mönstret med oss! Fleur-de-lis mönster kan användas i många projekt och du kan använda det till vilket plagg som helst som stickas i slätstickning. Det är enkelt att göra och du kan praktisera tekniken ”tvåfärgsstickning” och träna på att sticka med två färger på samma varv och lämna trådarna på avigsidan av ditt arbete.

Du behöver bara dina stickor och ett par färger av Petit Wool och vår video:


Maskantal delbart med 6 + 3 maskor. Inte vändbart.

Kom ihåg att den kontrasterande färgen, färg B, (i vårt exempel det vita garnet) alltid ska vara ovanför huvudfärgen, färg A, när du byter färg.

Varv 1: sticka 3 räta med färg A. *Byt till färg B och sticka 1 rät, byt till färg A och sticka 5 räta*. Upprepa från * till * varvet ut.

Varv 2: 1 avig med färg B. *Byt till färg A och sticka 3 aviga, byt till färg B och sticka 3 aviga*. Upprepa från * till * tills det är 2 maskor kvar, sticka 2 aviga med färg A.

Varv 3: Upprepa varv 1.

Varv 4: 2 aviga med färg A. *Byt till färg B och sticka 1 avig, byt till färg A och sticka 5 aviga*. Upprepa från * till * tills det är 1 maska kvar, sticka 1 avig med färg B.

Varv 5: sticka 2 räta med färg B. *Byt till färg A och sticka 3 räta, byt til färg B och sticka 3 räta*. Upprepa från * till * tills det är 1 maska kvar, sticka 1 rät med färg A.

Varv 6: Upprepa varv 4

Upprepa de här 6 varven tills du har stickat önskad längd.

.

You May Also Like

Att lägga upp i resår

Jag är Anika @annidestages, och på mitt Instagram-konto delar jag med mig av bilder på mina stickningsprojekt och mina inspirationer. Jag lärde mig att sticka för två och ett halvt…
View Post

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post