Hur man plockar upp maskor avigt t utkast

Total
0
Shares


Image: photo-1


Ibland när man stickar ett plagg ska man enligt beskrivningen plocka upp maskor för att lägga till det där sista för att avsluta plagget: sticka halskanten, käppkanterna på en kofta, ärmar eller till och med en speciell effekt på arbetet. I en annan handledning har vi att visat hur man plockar upp maskor på rätsidan av ditt arbete och med räta maskor, men tänk om du ska plocka upp aviga maskor från avigsidan? Låt oss visa hur man gör det!

Image: photo-2


I den här handledningen använde vi stickor 8 mm och ett nystan av vårt vårt fina ullgarn The Meriwool.

Innan du börjar den steg-för-steg-handledningen är hur man stickar aviga maskor det enda du behöver kunna.

Image: photo-3


Det första som vi ska göra är att lägga projektet på ett slätt underlag med avigsidan upp, så vi säkert vet var vi ska börja.

Image: photo-4


Vi ska plocka upp maskor längs den ena sidan av projektet, hela tiden med avigsidan upp.

Image: photo-5


Steg 1

Med hjälp av stickan plocka upp den första maskan genom att sticka in stickan bakifrån och fram, på samma sätt som om skulle sticka en avig maska. Se till att du får med båda trådarna av maskan.

Image: photo-6


Steg 2

Lägg nu garnet runt stickan på samma sätt som till en avig maska.

Image: photo-7


Steg 3

När du har lagt garnet runt stickan, dra igenom det som det visas på bilden ovan. Du har nu plockat upp den första maskan.

Image: photo-8


Upprepa steg 1, 2 och 3 tills du har så många maskor du behöver.

Image: photo-9.jpg


Tänk på att plocka upp maskorna så jämt fördelat som möjligt. I vårt exempel plockade vi upp 1 maska i vartannat varv, men följ instruktionerna i ditt mönster, avståndet kan variera från ett projekt till nästa.

Image: photo-10


När du har plockat upp så många maskor som du ska enligt mönstret, fortsätt sticka som vanligt.

Image: photo-11


Vi hoppas att du tyckte om den här steg-för-steg-handledningen och att du fick användning för den för att skapa olika effekter och avslutningar på dina projekt. Vi skulle älska att se hur du använder det genom att du delar dina projekt på sociala media med hashtag #weareknitters. Vi ses igen!


You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post