Att sticka runt i spiral

Total
0
Shares

 

 

 

I den här bloggposten lär vi dig hur man stickar runt i spiral. Första steget för att lära dig den här tekniken är att lära dig att lägga upp maskor och att sticka räta och aviga maskor med kontinental metod. Allt du behöver är en 8 mm rundsticka och ett nystan av vår Petite Wool.

Har du någonsin drömt om att avsluta ett arbete som inte behövde sömmas? Idag ska vi lära dig en ny teknik: att sticka runt i spiral. Det är en väldigt mångsidig teknik som ger dig möjlighet att sticka tröjor från början till slut som du sedan direkt kan ta på dig. Det är mest praktiska sättet att sticka hattar och halstubbar. Det verkar kanske komplicerat, men när du har lärt dig tekniken, kommer du bara vilja sticka runt i spiral.

 

MATERIAL

Till den här tutorialen har vi använt en 8mm rundsticka och ett nystan Petite Wool.

 

 

Nu ska vi lära dig de grundläggande teknikerna som du borde känna till för att sticka den här tekniken.

Att lägga upp maskor med en rundsticka

När du har lagt upp alla maskor ska du vara säker på att alla maskor går i samma riktning och att inga har vridits på stickan, innan du börjar sticka ihop ändarna och börjar sticka runt.

 

Räta maskor (kontinental)

Använd en rundsticka för att sticka med engelsk stickning (med garnet i högra handen) och kontinental stickning (med garnet i vänstra handen). Vi visar dig att använda sistnämnda, eftersom det är mycket enkelt och snabbt att sticka runt i spiral med den metoden ;-). Det är viktigt att du placerar en stickmarkör eller en garnbit mellan första och sista maska, på så sätt är det lättare att känna igen början och slutet av varvet och att hålla koll på alla varv.

 

Aviga maskor (continental method)

En sak är bra att veta när du stickar runt i spiral: det finns inte en rätsida eller fel sida, eftersom du alltid stickar på samma sätt och i samma riktning. Till exempel: när du sticker alla maskor, blir det slätstickning.
Vi hoppas att du gillade den här bloggposten och att vi har uppmuntrat dig att börja öva sticka med rundstickor – det är verkligen beroendeframkallande! Vi hoppas också att du kommer att dela dina arbeten med denna teknik på sociala medier med hashtaggen #weareknitters.

You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post