Att maska av med tre stickor

Total
0
Shares

Att maska av med tre stickor är en teknik som används för att maska av och avsluta två stickade delar som du vill sy ihop.

Det är alltså både en teknik för att maska av och för att sy en söm.

Förutom att det är en nästan osynlig söm, är fördelarna med att använda den här tekniken för att maska av att den ger en viss styrka till “sömmen” och att den minskar risken att dina plagg får hål.

FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3

Placera de två delarna som du vill sy ihop med rätsidan mot varandra, så att sömmen är på avigsidan av ditt arbete, liksom på bilden.

– De två delarna med rätsidan mot varandra och avigsidan mot dig.

FOTO 4
FOTO 5
FOTO 6

Placera stickorna parallellt bredvid varandra och ovanpå arbetet och trä tredje stickan igenom den första maskan på båda stickorna. Placera garnet som om du skulle börja sticka och sticka ihop maskorna rätt. Släpp maskan på vänstra stickan såsom du gör när du stickar en vanlig rät maska.

FOTO  7
FOTO 8
FOTO  9

Upprepa steget två gånger till för att få två maskor på din ”extra” eller tredje sticka.

Håll en av stickorna i vänstra handen och lyft första maskan över andra maskan, såsom du skulle göra när du maskar av maskor.

Upprepa dessa steg tills det inte finns några maskor kvar.

FOTO 10
FOTO 11

Kom ihåg att du ska ha samma antal maskor på varje del som du ska sy ihop för att förhindra att arbetet blir skrynklig. Som tredje sticka kan du använda en sticka i en större storlek än de andra två, eftersom maskorna kan bli lite täta ibland när man stickar med tre stickor.

Som du kan se, allt vi gör är att maska av maskor på samma sätt som vi vanligtvis gör, medan vi också stickar ihop två maskor från två olika delar.

Super enkelt!

Nu känner du till en extra teknik för att sy ihop två delar som du kan använda till ditt nästa arbete!

You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post