Att lägga upp i resår

Total
4
Shares

Jag är Anika @annidestages, och på mitt Instagram-konto delar jag med mig av bilder på mina stickningsprojekt och mina inspirationer. Jag lärde mig att sticka för två och ett halvt år sedan, och på Instagram kan jag kombinera mina två stora passioner: att sticka och att ta bilder.

Det är korta projekt som jag gillar mest, jag har till exempel redan stickat några mössor. En sak är mycket viktigt med dessa projekt: en elastisk uppläggningskant. Jag ska visa dig hur man gör det.

Att lägga upp i resår

Att lägga upp i resår är särskilt praktisk när du ska sticka mössor eller andra projekt med 1×1 resår. Det ökar nämligen töjbarheten på ditt projekt, och det är mycket enkelt:

The Petite Wool och 8 mm stickor är perfekta för att öva lägga upp i resår. Det är viktigt att du känner till följande tekniken:

Lägga upp maskor

Börja med en smygmaska som du kan använda som första maska.

Lägg tummen och pekfingret mellan de två trådarna och håll fast dem med lillfingret och ringfingret.

Först, lägg upp en rät maska. Stick in stickan under den övre tråden och sedan runt garnet som ligger under . Sedan, stick stickan tillbaka, under den övre tråden. Du har nu lagt upp din första maska i resår.

Sedan, lägg upp en avig maska. Gör så här, stick in stickan bakom båda trådar, , över den övre tråden och under den understa tråden till mitten . Nu har du gjort din andra maska i resår.

För att lägga upp i resår, ska du alternera mellan att lägga upp en rät och en avig maska, tills du har fått det önskade antalet maskor. Du ska lägga upp sista maskan som vanligt, för att förhindra att maskorna hoppar av stickan. Nu är du redo för att börja med ditt projekt. Vi hoppas du gillar det!

Vad tycker du om att lägga upp i resår? Visa oss dina projekt med hashtaggen #weareknitters.

You May Also Like

Sticka med en livlina

Hitta felet Först hitta felet, misstaget, sedan tar du en bit garn i en annan färg och drar det genom varje maska, alltid från samma håll, med andra ord, stick…
View Post